Steelheart: Good 2B Alive

Steelhearts nyeste plade Good 2B Alive er ved første gennemlytning en anelse skuffende. Især hvis man håber på hit efter hit i samme stil som på de 2 første plader Steelheart fra 1990 og Tangled In Reins fra 1992.

Skal man sammenligne Good 2B Alive med en tidligere Steelheart plade, må det være med Wait fra 1996. Allerede dengang oplevede man hvordan musikken ændrede sig kraftigt. Denne gang er der endnu mere af den slags og det er ærgeligt at Mike "Miljenko" Matijevic ikke holder sig til sin gamle stil. Hvis man kigger i band line-up, vil man se instrumenter, man aldrig havde troet vil være med på et Steelheart album.
Nogle vil kunne lide dette kraftige stil skift, men tror desværre at mange vil blive skuffet. Der er også kun forsangeren tilbage fra det oprindelige Steelheart, så måske dette også er medvirkende til det.

Jeg vil ikke gå gennem pladen sang for sang, men specielt i den akustiske version af nummeret Good 2B Alive, kan man få en smag for både det "gamle" Steelheart og det nye. Sangen starter som en stille ballade og et par minutter inde i sangen får man smagen fra 90erne og kan høre at hans stemme stadig har det som skal til. Men måden sangen slutter på med gospel korsang, hører slet ikke hjemme på en Steelheart plade efter min mening. Flere andre numre som f.eks. Underground og Buried Unkind kører helt over i Jazz med trompet, fløjte og violin soloer. Nogle vil nok kalde det moderne rock, da der stadig også er de hårde guitar soloer og den heavy lyd. Det tætteste man kommer det gamle Steelheart er Twisted Future og Show me how to love.


Good 2B Alive får 6 ud af 10 stjerner efter utallige gennemlytninger. Mike "Miljenko" Matijevic stemme trækker det op, da det aldrig bliver rigtig dårligt. Men lidt skuffende at han ikke udnytter sin stemme mere, når man ved han stadig kan bruge den. Han kommer ikke så langt ud i tonerne og hans velkendte lange skrig er der alt for få af.
Denne plade er en af dem, man skal høre mange gange, før det bliver rigtig godt. Men en Steelheart plade er det langtfra. Det virker lidt som om at navnet kun er brugt for at sælge flere plader, da det tydeligt er et solo projekt fra Matijevic, der selv har skrevet alle numrene.

6/10

Sleazemetal.dk. 2100 Copenhagen. Denmark. info@sleazemetal.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net